Konferens Lappland

Lappland är ett spännande landskap att förlägga en konferens. För att din konferens i Lappland ska bli så givande som möjligt är det viktigt att börja med planeringsarbetet i tid. Efter att du tittat på vilket utbud det finns av konferensanläggningar i Lappland så är det bra om du väljer ut en handfull av de mest intressant och sedan jämför dessa noga. En viktig del under en konferens är de kringliggande aktiviteterna.

Hör dig således för vad de olika konferenshotellen i Lappland kan erbjuda beträffande utflykter, grupptävlingar och andra spännande arrangemang. Många av de allra mest spännande konferensaktiviteterna i Lappland är årstidsbundna. För att få ut så mycket av dina konferensdagar som möjligt så ska du således, på ett tidigt stadium, förhöra dig om vilka aktiviteter som erbjuds under de dagar som du kommer att vara på plats. Innan du bokar in dig på ett konferenshotell i Lappland så ska du kontrollera hur konferensdeltagarna på enklaste sätt kan ta sig till och från konferensen. Om ni kommer långt söderifrån är det smidigast att ta flyget till Lappland. För att hitta prisvärda flygbiljetter kan man surfa in på sidor som MrJet eller Travelstart.

Ett mycket trevligt konferenshotell i södra Lappland är Hotell Borgafjäll & Spa. Vid Borgafjäll slutar den allmänna vägen och fjället markerar gränsen om grannlandet Norge. Denna miljö lämpar sig perfekt för en stimulerande konferens. Borgafjäll kan också erbjuda flertalet spännande aktiviteter, däribland skidåkning, skotersafari och ripjakt. Ett annat mycket fint konferenshotell i Lappland är Hotell Riksgränsen. Hit kan du åka på konferens året runt och skidsäsongen pågår ända fram till midsommar. När du är på konferens på Hotell Riksgränsen ska du ta chansen att upptäcka fjällen. Det kan du bland annat göra med skoter, helikopter eller bakom ett hundspann.

För dig som söker efter en konferensupplevelse utöver det vanliga, kan boka Ishotellet i Jukkasjärvi. Jukkasjärvi ligger 20 mil norr om Polcirkel vid Torneälv. Kirunas flygplats ligger ungefär 15 kilometer från hotellet. Här finns fina konferenslokaler, som kan ta emot upp till 100 gäster. Ishotellet invigs i mitten av december varje år. I samband med en konferens på Ishotellet i Jukkasjärvi finns det många möjligheter till fritidsaktiviteter.

Hotell Laponia i Arvidsjaur är Norrlands näst största hotell och konferensanläggning. Det natursköna läget gör att Hotell Laponia är mycket populärt. Du kan få din konferens på Hotell Laponia skräddarsydd efter dina önskemål. Vidare kan Hotell Laponia i Arvidsjaur erbjuda mängder av spännande aktiviteter, såsom guidade turer i Lapplands natur, skotersafari, vildmarksmiddag och en Lapplandsolympiad.

I det Lappländska samhället Gällivare finns det flera olika konferensanläggningar. Några av dessa är Grand Hotel Lapland, Gällivare Värdshus, Nya Nordan och Hotel Porjus. I och omkring Gällivare finns flertalet möjligheter till oförglömliga konferensaktiviteter. Här kan du fiska, njuta av den vackra naturen och uppleva norrsken såväl som midnattssol. Om du skulle vilja förlägga en konferens i Abisko kan du med fördel ta hjälp av konferensarrangören Abisko Vildmarksäventyr. Efter konferensdagens slut kan du bland annat få fiska, åka ut på jakt eller hyra en skoter.