Konferenspaket

Ett konferenspaket är ett sammansatt program för företag, organisationer eller grupper. Det kan inkludera olika saker. I regel ingår dock mat och logi i ett konferenspaket. Det finns flera företag samarbetar med att skräddarsy konferenspaket. Då kan man välja ut de aktiviteter som man tycker passar gruppens behov och intressen. Ofta ligger möjligheten till olika aktiviteter i anslutning till konferenshotellet. På så vis profilerar sig olika konferenshotell med olika typer av konferenspaket. Innan man inom ett företag eller grupp bestämmer sig för att åka på konferens är det bra att höra efter om den finns några speciella intressen, beträffande aktiviteter, hos konferensdeltagarna.

Innan man bokar upp sig på ett konferenspaket ska man undersöka i detalj vad som ingår. Om konferenshotellet ligger ute på landet kan det ju exempelvis vara svårt att få ta på frukost om hotellet inte skulle servera detta. Det kan vara bra att jämföra lite olika alternativ innan man bestämmer sig för ett konferenspaket. Skulle man vara missnöjd med någon post som ingår i konferenspaketet kan man också höra med de ansvariga om den posten går att utesluta. Därmed kan man kanske pressa ner priset något. Om företaget, organisationen eller gruppen har speciella önskemål beträffande konferensverksamheten är det bra om man på ett tidigt stadium meddelar detta till de som sätter samman konferenspaketet. Det kan handla om tillgången till teknisk apparatur, att man behöver mindre grupprum att arbeta i eller att man kontrollerar så att lokalerna är handikappanpassade.

Kom ihåg att det är lättare att ordna med detta på förhand än om man ska göra det när man väl är på plats. Typiska aktiviteter som ingår i ett konferenspaket är: golf, segling eller spa-behandling. Om man tillhör ett större sällskap är det dock bra om man försöker att tillgodose allas intressen. Att aktiviteterna ska vara varierande är således viktigt. Ett väl sammansatt konferenspaket gör att du som konferensgäst kan slappna av och fokusera på din uppgift. Det är ofta även ett billigare alternativ till om man skulle betala varje utgiftspost separat.